Historie

Juraini Radio

Juraini Radio is opgericht op 19 augustus 2019. Vanaf dat moment is Juraini Radio iedere werkdag, van maandag tot vrijdag tussen 19.00 en 22.00 uur, te beluisteren via de gratis streamingdienst Listen2MyRadio. Met ingang van 2 maart 2020 groeide dit verder door naar een streamingsite van Zeno Radio. Met ingang van 2 maart 2020 is Juraini Radio 24 uur per dag en 7 dagen per week via internet wereldwijd te beluisteren. Tussen mei en juni 2020 is Juraini Radio uitgegroeid tot de legale omroep voor Delft, Rijswijk, Haaglanden, Westland en Zoetermeer. Ook buiten de regio is Juraini Radio te ontvangen via internet.

Juraini Ferary is geboren op 28 juli 1993 te Spijkenisse. Zijn ouders zijn afkomstig uit Curaçao. Juraini heeft een matig verstandelijke beperking, maar laat zijn beperking zeker niet in de weg staan. Juraini Radio wordt door Juraini zelf gemaakt. Hij is dol op muziek, vind het leuk om met geluidsapparatuur te werken, maar vind ook het presenteren erg leuk. Hij maakt daarnaast zijn eigen playlists, bedient de muziekcomputer en interviewt gasten. Juraini zendt live uit via zijn eigen studio / slaapkamer van de woonvoorziening Langeberg te Zoetermeer.

Promotie: Op 18 oktober 2019 is Juraini met zijn internetradio te gast geweest in het tv-programma van “Brain The Move” van Delft On The Move in Delft. Dit is een stichting, die tot doel heeft een multimedia platform te bieden aan iedereen van Delft en omstreken. Juraini is vervolgens in 2019-2020 door gegaan met het promoten van zijn eigen internetradio bij gehandicapten zorginstellingen. Hier werd gehoor aangegeven en werd dit ook door velen gedeeld op Facebook en op hun intranet pagina’s van de zorginstellingen zelf (pagina voor medewerkers, vrijwilligers). Juraini Radio staat ook bij collega-zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking; vooral deze mensen moeten centraal staan.

Doelgroep: Juraini Radio maakt radio voor jongeren, jongvolwassenen en volwassenen, maar natuurlijk ook voor mensen met een verstandelijke beperking. De muziek die wordt gedraaid bestaat voornamelijk uit Nederlandstalig, R&B en latin muziek en alles wat daar tussenin zit. Er wordt ook non-stop muziek gedraaid.

JUKE: Op donderdag 23 april 2020 ontving Juraini Radio onverwachts een mail van een music supporter van Talpa Network, die Juraini Radio had toegevoegd op JUKE. JUKE is het gratis radio muziekplatform van Nederland. Juraini Radio is vanaf vrijdag 24 april 2020 via JUKE te beluisteren en heeft daarbij een legale licentie gekregen.

Proefdraaien bij Radio Gemiva: Radio Gemiva is het radiostation van zorgorganisatie; Gemiva-SVG Groep en is overal online te beluisteren. Vanaf 13 oktober zenden Radio Gemiva iedere woensdag live uit vanuit een professionele studio in activiteitencentrum De Zonnehoek in Zoeterwoude. We hebben een ochtend- en een middaguitzending. Begin oktober 2020 mag Juraini, onder zijn eigen DJ naam bij Radio Gemiva proef komen draaien en hoopt Juraini in 2021 het team van Radio Gemiva te komen versterken.

Sterrenradio: Sterrenradio is een internet radiostation. Ook hier is Juraini met zijn internetradio welkom. Juraini maakt nu ook zijn Juraini Radio programma bij Sterrenradio. Dit doet hij op woensdagavond van 19.00 tot 23.00 uur, maar het kan ook tot 00.00 uur zijn, maar als de stream vrij staat, mag hij ook uiteraard gaan gebruiken.

Shield Radio: Shield Radio is een radioprogrammamaker, dat dagbesteding biedt aan mensen met een beperking. Ook hier is Juraini met zijn internetradio welkom. Juraini maakt nu ook zijn Juraini Radio programma bij Shield Radio. Dit doet hij op maandagavond van 19.00 tot 23.00 uur, maar het kan ook tot 00.00 uur zijn.

Bierfabriek Delft: In een samenwerking met de Bierfabriek van Delft heeft Juraini op zondag 23 augustus 2020 radio gemaakt. Het was voor Juraini zelf een succes en kan mogelijk een opstap zijn tot andere feesten en evenementen.

Comeback op Listen2MyRadio: Sinds 25 augustus 2020 is Juraini weer terug te beluisteren via Listen2MyRadio en 24/7 overal online en zenden we dag en nacht live vanuit een studiokamer in Zoetermeer uit.

Doneer actie: Per 14 september 2020 moest Juraini Radio in samenwerking met Shield Radio een doneer actie opstarten om 75,- of meer dan 75,- geld in te zamelen. Zo dat Juraini met zijn 24/7 internetradio BUMA-STEMRA kan betalen en ook door kan groeien met een FM zender voor onderweg in de auto Juraini Radio luisteren, DAB-Radio of via televisie (wereldwijd).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *